Varma drinkar

Kaffe Pim´s

Pim´s var ett namn som dök upp i Skövdes krogvärld på 1990-talet och de serverade en av de absolut godaste varma kaffedrinkarna som någonsin existerat. Namnet på drinken var kort och gott Kaffe Pim´s och det är med ett leende på läpparna som jag minns smakerna av mint, varm choklad och kaffe. Idag så existerar inte denna krog längre men som tur är så har jag fått receptet av dem och jag delar gärna med mig till er! Detta är verkligen en drink för dig som vill sitta och mysa en mörk kväll framför datorn när du sitter och spelar, eller definitivt en drink som du kan servera om du vill imponera på dejten du bjudit hem.

Ingredienser 1st kaffedrink:

· 2 st After Eight

· 8 cl Baileys

· Varm choklad (2 dl mjölk, 1 tsk cacao, 2 tsk socker som blandas i en kastrull och kokas upp)

· Varmt kaffe

· Vispad grädde

· Cacaopulver

Gör så här

Lägg de två After Eighten i botten på ett högt kaffeglas. Det funkar även med en stor mugg om du inte har ett kaffeglas. Häll sedan på Baileys ovanpå mintchokladen. Fyll sedan glaset, eller muggen, till hälften med varm choklad och häll sedan i det varma kaffet. Lämna 1.5 till 2 cm från glasets ovankant. Toppa med en ordentlig klick vispad grädde och pudra på lite cacaopulver ovanpå grädden som dekoration. Sätt i en lång sked och ett sugrör och servera.

När du en gång har provat denna drink så kommer du aldrig att glömma av den, den är så fantastiskt god och passar till så många tillfällen. Oavsett om du sitter hemma eller om du vill bjuda på något gott att dricka när du har besök. Det går utmärkt att utesluta Baileys och på så sätt få drinken helt alkoholfri. Njut!