Kommentarer
 
   

Svartvinbärsbrännvin till Midsommar

Fyll en glasburk gärna stor med svartvinbär, ca 1 liter bär.
Slå på med renat eller helst Kurant vodka så fullt att bären täcks.
Ställ undan burken i ett skåp. Skaka glasburken eller rör med en slev en gång i mån. Detta ska stå från det bären mognat till veckan innan Midsommar. Sila och häll upp i en vacker flaska.

Resultatet är en mörkröd färg med en mycket mustig smak. Den starka vinbärssmaken och eman kan ana liten sötma. Jag gör denna varje år och är mycket uppskattad.
Annika



 

 
 
 

 

Testa att göra samma sak med svartvinbärsblad. Låt stå mörkt i minst två månader, sila av och buteljera. Denna snaps blir ljust gul och smakar liknande te eller saft som man gör av bladen.

Husmor





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N