|
Denna glöggen gör jag varje år. God men stark som ....
Man kan byta ut bakjästen mot starkvinsjäst för det kan ev kännas lite jästsmak med den vanliga jästen påstås det. Jag har inte känt det men min glögg brukar får stå närmare 6 veckor innan vi tappar upp den. Dunderglögg (blir några flaskor) 5 liter svagdricka 5 skivade råa potatisar 1 paket bakjäst 1 påse nejlikor 1 påse kardemummakärnor 1 bit färsk ingefära (ca 5 cm) 1 kanelstång 1-2 pkt russin (2 pkt = 500 g) 2,5 kg socker Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i - och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut. Visa artikel Re: Glögg="webmaster jim" Tack för detta receptet ![]() Låter underbart gott! Kricke Visa artikel GlöggHej,Jag gjorde Glögg på hemmagjort vin (gjort på sibolga druva,) Och de ble jätte gott. Det jag hadde i va: 2 st kanelstänger 1 dl Socker Russin Nejlikor Kumminkärnor Ingefära Pommerans Sjud upp vinet med kryddorna i och låt dra 1/2 till 1 timma Värm på och servera med mandelflarn o russin. Visa artikel |