Kommentarer
 
   

Fläderblomsvin

FLÄDERBLOMSVIN


30 klasar Fläderblom
2 st Apelsiner i skivor
3 st Citroner i skivor
2 kg Socker
5 L Vatten
30-35 gr Jäst

Lägg blommor o frukt i en stor kruka. Häll socker, sedan kokande vatten över. När blandningen är ca 40 grader smulas jästen i.
Rör om, låt stå 4 dygn. Sila och häll på flaskor eller damajeanne. Gasbinda till kork. Sila på flaskor efter 2 månader. Lagra gärna till nästa sommar.

TIPS

En varm sommardag smakar det förträffligt med Fläderblomsvin och Cider

Har tagit mindre citron och mer apelsin.
Till dubbel sats har 2 citroner och 8 apelsiner varit bra





Eva St
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Ett tips använd bara zesten från citronerna och saften. Det vita bidrar bara med obehaglig beska:)
/// Pär


Kan lova att det är jättegott. Men glöm inte att ta övervägande del Apelsin för det blir mer beskt med citron. Sommar sol värme och ett glas med väl kylt Fläderblomsvin ute i det fria låter väl inte fel eller

Eva St



Låter jättesmarrigt! Detta ska jag prova Very Happy

Jen



mmmm känner nästan doften o smaken :)

oldwolfie





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N