Kommentarer
 
   

GODASTE HEMMAGJORDA GLÖGGEN?

Wink Söker recept på hemmagjord glögg.
Någon som sitter inne med ett kanonrecept?
Hoppas de´ Very Happy
Kricke



Kricke
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Mums, glögg är ju så gott. Bra recept!
/// Jonas


Denna glöggen gör jag varje år. God men stark som ....

Man kan byta ut bakjästen mot starkvinsjäst för det kan ev kännas lite jästsmak med den vanliga jästen påstås det. Jag har inte känt det men min glögg brukar får stå närmare 6 veckor innan vi tappar upp den.

Dunderglögg (blir några flaskor)

5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 pkt russin (2 pkt = 500 g)
2,5 kg socker

Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i - och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex.
Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen.
Värm och njut.




Re: Glögg

="webmaster jim"
Hej,

Jag gjorde Glögg på hemmagjort vin (gjort på sibolga druva,)
Och de ble jätte gott.
Det jag hadde i va:

2 st kanelstänger
1 dl Socker
Russin
Nejlikor
Kumminkärnor
Ingefära
Pommerans

Sjud upp vinet med kryddorna i och låt dra 1/2 till 1 timma


Värm på och servera med mandelflarn o russin.


Tack för detta receptet Very Happy
Låter underbart gott!
Kricke

Kricke



Glögg

Hej,

Jag gjorde Glögg på hemmagjort vin (gjort på sibolga druva,)
Och de ble jätte gott.
Det jag hadde i va:

2 st kanelstänger
1 dl Socker
Russin
Nejlikor
Kumminkärnor
Ingefära
Pommerans

Sjud upp vinet med kryddorna i och låt dra 1/2 till 1 timma
Värm på och servera med mandelflarn o russin.

Webmaster Jim Admin





Kommentera

Frnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad nr ngon skriver.)
 
   
Text

Fr att skydda oss frn spam, klicka i dom grna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N